Evropa

Zelenski zabrinut za ekonomiju: U Ukrajini nije rat, ne treba nam ova panika

Komentari

Autor: Tanjug

28/01/2022

-

17:40

Zelenski zabrinut za ekonomiju: U Ukrajini nije rat, ne treba nam ova panika
Vladimir Zelenski - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski rekao je danas da ne može da isključi dalju eskalaciju tenzija sa Rusijom, ali je kritikovao "previše panike" koja opterećuje ekonomiju.

"Ne smatram da je situacija sada napetija nego ranije. U inostranstvu postoji osećaj da je ovde rat. To nije slučaj. Ne kažem da eskalacija nije moguća...ali ne treba nam ova panika", poručio je Zelenski na konferenciji za novinare, prenosi Rojters.

On je rekao da je to i poruka koju je uputio američkom predsedniku Džozefu Bajdenu u njihovom jučerašnjem telefonskom razgovoru, kao i da Rusija pokušava da zastraši Ukrajinu.

Zelenski je potvrdio i da je Ukrajina stabilizovala svoju valutu deviznim rezervama, kao i da je tražila vojnu, političku i ekonomsku podršku od Zapada, a naglasio je da je zemlji potrebno 4-5 milijardi dolara da stabilizuje svoju ekonomiju.

Njegove izjave su usledile nakon što je ruski predsednik Vladimir Putin saopštio da SAD i NATO nisu odgovorili na glavne bezbednosne zahteve Moskve u sukobu između Istoka i Zapada oko Ukrajine, ali da je Moskva spremna da nastavi razgovore, navodi Rojters.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa