Evropa

Stanovnici atinskog predgrađa u strahu od agresivnog i "izuzetno velikog" vuka

Komentari

Autor: Protothema.gr

30/01/2022

-

21:42

Stanovnici atinskog predgrađa u strahu od agresivnog i "izuzetno velikog" vuka
Stanovnici atinskog predgrađa u strahu od agresivnog i "izuzetno velikog" vuka - Copyright pixabay

veličina teksta

Aa Aa

U atinskom severnom predgrađu Dionisu primećen je izuzetno agresivan vuk, koji uznemirava stanovnike ovog naselja i koji je do sada ubio već dva psa.

Životinju koja je prošlog četvrtka napala i ubila dva psa u Dionisu, stručnjaci su okarakterisali kao veoma agresivnu vrstu vuka, koji je najverovatnije samotnjak.

U sredu je divlja životinja kružila glavnim putem naselja, tražeći hranu. Vuk je tako stigao do mesta gde se nalaze psi lutalice i napao jednog od njih. Sledećeg jutra, službenici za zaštitu životinja su bili iznenađeni kada su videli mrtvog psa sa pojedenim iznutricama.

"Pas je bio rasporen. Pojeo mu je stomak i izdvadio iznutrice. U početku smo mislili da ga je ubio drugi pas", rekao je za protothema Dimitris Pitijanudis, predsednik Udruženja volontera civilne zaštite opštine Dionis.

Sledećeg dana na istoj lokaciji pronađen je još jedan mrtav pas, zbog čega je obavešten Sektor za šumarstvo.

Opisi stanovnika Dionisa svedoče o jako velikoj i izuzetno divljoj životinji koja "ni na koji način ne liči na psa". Jedan meštanin je čak ispričao kako je sa prozora posmatrao vuka koji je preskočio ogradu njegove kuće i upao u dvorište u potrazi za hranom.

Pretpostavlja se da je vuk zalutao, budući da se ova vrsta nalazi u udaljenim šumama i gotovo da nema dodira sa urbanim područjima.

 

Komentari (0)

Evropa