Evropa

Uhapšen osumnjičeni za ubistva mladih policajaca u Nemačkoj: Otvorio vatru zbog mrtve divlje životinje u prtljažniku

Komentari

Autor: Index

31/01/2022

-

19:27

Uhapšen osumnjičeni za ubistva mladih policajaca u Nemačkoj: Otvorio vatru zbog mrtve divlje životinje u prtljažniku
Uhapšen osumnjičeni za ubistva mladih policajaca u Nemačkoj: Otvorio vatru zbog mrtve divlje životinje u prtljažniku - Copyright EPA-EFE/RONALD WITTEK

veličina teksta

Aa Aa

Namačka policija je danas u Sarskoj pokrajini na krajnjem zapadu zemlje uhapsila 38-godišnjeg Johanesa Andreasa Šmira zbog sumnje da je u ranim jutarnjim satima prilikom rutinske kontrole vatrenim oružjem ubio dvoje mladih policajaca.

"Uhapsili smo osobu za kojom smo tragali", saopštila je policija. Pre toga je policija izdala poternicu za 38-godišnjim muškarcem čiji su dokumenti pronađeni na mestu ubistva. Policija je dodala da je uhapsila još jednu osobu, ne navodeći detalje.

Imao dozvolu za oružje, od ranije je poznat vlastima

Šmit se sumnjiči da je u ranim jutarnjim satima u susednoj saveznoj pokrajini prilikom policijske kontrole vatrenim oružjem usmrtio 24-godišnju policajku koja je još prolazila obuku i njenog kolegu (29). On je, kako je saopštila policija, već poznat vlastima zbog bežanja s mesta nesreća i posedovao je dozvole za oružje.

Za sada nije poznato da li je u automobilu s osumnjičenim bilo još osoba. Ubijeni policajci su u prtljažniku osumnjičenog pronašli mrtvu divlju životinju. Nakon toga je došlo do eskalacije. Ubijeni policajac je pre nego što je smrtno pogođen ispalio nekoliko hitaca iz svog oružja. Oboje policajaca je nosilo uniforme i zaštitne prsluke.

Političari u obe savezne pokrajine su zaprepašćeni zbog ubistva mladih policajaca.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa