Evropa

Opet rekord u Češkoj - 57.195 zabeleženih slučajeva korone u jednom danu

Komentari

Autor: Tanjug

02/02/2022

-

07:56

Opet rekord u Češkoj - 57.195 zabeleženih slučajeva korone u jednom danu
Tanjug/AP/Vit Simanek/CTK - Copyright Tanjug/AP/Vit Simanek/CTK

veličina teksta

Aa Aa

U Češkoj je u utorak zabeleženo 57.195 novih slučajeva koronavirusa, najviše na dnevnom nivou otkako je počela pandemija, saopštilo je danas češko Ministarstvo zdravlja.

Prema navodima ministarstva, registrovano je i verovatnih 9.775 slučajeva ponovne infekcije virusom, preneo je Rojters. U Češkoj, koja ima 10,7 miliona stanovnika, u utorak su registrovana 2.653 bolnička prijema inficiranih, manje nego u prethodnom periodu.

Sa druge starne, hiljade Čeha okupilo se u nedelju na Vaclavskom trgu u Pragu, mašući zastavama i uzvikujući slogane protiv kovid restrikcija i vladinih mera iako broj novozaraženih neprekidno raste. Demonstranti su uglavnom negodovali zbog oštrijih ograničenja za nevakcinisane, uključujući zabranu odlaska u restorane, prenosi Rojters.

profimedia

 

"Država treba da posluša zahteve naroda. (Vladini) aranžmani i restrikcije nas vode u pakao", rekla je jedna nezadovoljna žena koja je glasno protestvovala. Uprkos porastu broja zaraženih, Vlada je prošle nedelje ukinula dekret kojim je vakcinacija protiv kovida-19 postala obavezna za ključne profesije i osobe starije od 60 godina kako bi se izbeglo "produbljivanje pukotina" u češkom društvu.

 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa