Evropa

Predsednik CNN Džef Zaker podneo ostavku zbog emotivne veze sa saradnicom

Komentari

Autor: Tanjug

02/02/2022

-

19:12

Predsednik CNN Džef Zaker podneo ostavku zbog emotivne veze sa saradnicom
Džef Zaker - Copyright Tanjug/AP/Jason Mendez

veličina teksta

Aa Aa

Predsednik američke medijske kuće CNN DŽef Zaker saopštio je danas da je podneo ostavku, koja odmah stupa na snagu.

Zaker je kao razlog naveo da nije hteo da otkrije kad je započeo vezu s najbližom saradnicom, a što je traženo od njega u okviru istrage o Krisu Kuomu, bratu bivšeg guvernera Njujorka Endrjua Kuoma, koji je radio u CNN-u.

Zaker je naveo da je tokom te istrage otkriveno da je bio u vezi s najbližom saradnicom, kako je opisao: "s nekim s kim radite 20 godina".

"Potvrdio sam da se veza razvila prethodnih godina. Traženo je od mene da otkrijem kad je veza počela, ali nisam. Pogrešio sam. Kao rezultat, sada podnosim ostavku", naveo je Zaker.

On u saopštenju nije naveo ime koleginice o kojoj je reč, ali se u tekstu navodi da je to Alison Golust, šefica marketinga u medijskoj kući, koja će, inače, ostati na CNN-u.

Tramp: Otišao je predsednik CNN, "ljigavac svetske klase"

Bivši predsednik SAD Donald Tramp izdao je saopštenje povodom današnje ostavke predsednika medijske kuće CNN DŽefa Zakera, kojeg je nazvao "ljigavcem svetske klase".

"Džef Zaker, ljigavac svetske klase koji je predugo bio na čelu CNN, sklonjen je zbog brojnih razloga, ali pre svega jer je CNN izgubio svoj put u odnosu na gledaoce i sve ostale.

Sada se ukazala šansa da se lažne vesti ostave po strani, jer nema ničeg važnijeg od ispravljanja užasnih, pristrasnih medija u našoj zemlji i u slučaju CNN-a da se to ispravi pred celim svetom", naveo je Tramp, prenosi Biznis insajder.

On je saopštenje zaključio sa: "Zaker je otišao - čestitam svima".

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa