Evropa

Britanska ministarka: Debelo ćemo naplatiti Moskvi ako napadne Ukrajinu

Komentari

Autor: Tanjug

06/02/2022

-

19:14

Britanska ministarka: Debelo ćemo naplatiti Moskvi ako napadne Ukrajinu
Tanjug/AP/Russian Defense Ministry Press Service - Copyright Tanjug/AP/Russian Defense Ministry Press Service

veličina teksta

Aa Aa

Ministarka spoljnih poslova Velike Britanije Liz Tras izjavila je da ruske tvrdnje da ne planira da napadne Ukrajinu su lažne i da su Britanija i saveznici odlučni da "debelo naplate" Moskvi ukoliko preduzme, kako se navodi, "dalju akciju".

Uz linkovanje tvita sa "Vašington posta" o američkoj proceni o ruskim planovima, Tras je kazala da je jasna ozbiljnost ruskih namera da prete i naškode su jasne, preneo je Rojters.

"Ruske akcije pokažuju da njihove tvrdnje da ne planiraju da izvrše invaziju na Ukrajinu su lažne. Mi i saveznici stojimo ujedinjeni u podršci Ukrajini. Odlični smo da debelo naplatimo Rusiji ukoliko preduzmu dalje korake", navela je Tras.

Inače, načelnik združenog štaba američke vojske general Mark Mili preneo je kongresmenima da bi Kijev mogao da padne u roku od 72 sata ako dođe do "potpune ruske invazije" na Ukrajinu, reklo je za Foks njuz više izvora u Kongresu.

Kako se navodi, Mili je to rekao kongresmenima na brifingu iza zatvorenih vrata 2. i 3. februara. Takođe je naveo da bi, ako dođe do "invazije", moglo stradati 15.000 ukrajinskih i 4.000 ruskih vojnika.

Kako navodi Foks njuz, nekoliko kongresmena je izrazilo zabrinutost što Vašington nije brzo reagovao kako bi Ukrajini pružio značajnu vojnu pomoć, kao što su protivvazdušni i raketni sistemi, ali su zvaničnici na sastancima odgovorili da bi značajnija vojna pomoć Ukrajini mogla biti iskorišćena kao povod za ruski napad.

Brifinzima su, između ostalih, prisustvovali američki državni sekretar Entoni Blinken i ministar odbrane Lojd Ostin, navodi Foks njuz.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa