Evropa

Učesnici protesta protiv korona mera krenuli u konvoju od 150 vozila iz Pariza ka Briselu

Komentari

Autor: Tanjug

13/02/2022

-

22:22

Učesnici protesta protiv korona mera krenuli u konvoju od 150 vozila iz Pariza ka Briselu
profimedia - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Konvoj od 150 vozila sa učesnicima protesta protiv kovid ograničenja napustio je jutros Pariz i uputio se u Brisel. Belgijske vlasti su podsetile učesnike konvoja koji protestuju protiv vakcinacionih propusnica da je sutra zabranjeno demonstriranje u Briselu, preneo je francuski dnevnik "Figaro".

Briselska policija objavila je na društvenim mrežama uputstva na četiri jezika - francuskom, holandskom, nemačkom i engleskom o zabrani demonstracija vozilima i savet da se u Brisel ne ide kolima. Nameru da odu u Belgiju najavili su i pojedini učesnici sličnih demonstracija organizovanih u Hagu.

Premijer Aleksandar De Kroa savetovao je u petak demonstrante da odustanu od dolaska u Brisel.

"Onima koji dolaze iz inostranstva kažem: pogledajte pravila u Belgiji. Nikada nismo imali pravila koja su bila previše stroga i nemamo ih više. Zato se žalite kod kuće", rekao je on.

Na granici su planirane kontrole, a vozila koja dolaze u belgijsku prestonicu uprkos zabrani biće preusmerena, upozorile su vlasti.

Briselski aerodrom savetovao je putnike da sutra preduzmu mere predostrožnosti i da putuju vozom zbog straha da će pristupni putevi biti blokirani.

Univerzitetska bolnica u Briselu je sa svoje strane upozorila da bi pristup ovoj ustanovi mogao da bude otežan.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa