Evropa

U akciji protiv narokodilera u Belgiji uhapšeno 30 ljudi

Komentari

Autor: Tanjug

15/02/2022

-

13:53

U akciji protiv narokodilera u Belgiji uhapšeno 30 ljudi
Belgijska policija - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

U okviru velike međunarodne istrage belgijska policija je u današnjoj akciji privela 30 ljudi osumnjičenih za ilegalnu trgovinu narkoticima u najmanje sedam zemalja, saopšteno je iz tužilaštva.

Kancelarija federalnog tužioca saopštila je da je najmanje 10 drugih hapšenja izvršeno u inostranstvu, da je obavljeno 49 pretresa širom Belgije, a najviše u Briselu i okolini i u lučkom gradu Antverpenu, ne navodeći šta je zaplenjeno tokom akcije, prenosi AP.

"Oficiri za vezu Evropola, Italije i Španije mogli su uživo da prate operaciju i podele informacije o istovremenim operacijama u drugim državama", navodi se u saopštenju tužilaštva i precizirano da je izvršeno oko 60 pretresa u Španiji, Italiji, Nemačkoj, Hrvatskoj i Holandiji.

Belgija je postala glavni centar trgovine drogom u Evropu sa hiljadama kontejnera koji svakodnevno stižu do Antverpena, grada koji je jedna od glavnih evropskih ulaznih luka za kokain.

U saopštenju tužilaštva se kaže da je istraga koja je pokrenuta pre dve godine otkrila međunarodnu mrežu trgovine drogom u koju su uključeni osumnjičeni koji su uglavnom poreklom iz država istočne Evrope.

Većina osumnjičenih živela je u briselskom okrugu, ali kriminalna organizacija je imala skladišta u blizini luke Antverpen, gde kokain stiže iz Južne Amerike, navodi se u saopštenju tužilaštva.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa