Evropa

Dve žrtve oluje Junis u Holandiji, crveni alarm i dalje na snazi

Komentari

Autor: Tanjug

18/02/2022

-

18:43

Dve žrtve oluje Junis u Holandiji, crveni alarm i dalje na snazi
Tanjug/AP/Mike Corder - Copyright Tanjug/AP/Mike Corder

veličina teksta

Aa Aa

Dve osobe su poginule danas u Holandiji kada je na njih palo drveće koje je srušila oluja Junis.

Oluja je oštetila veći broj zgrada i odnela delove krova na stadionu fudbalskog kluba ADO Den Hag, saopštile su vlasti. Jedna osoba je poginula od posledica pada drveta u Amsterdamu, a druga u obližnjoj oblasti Dimen, saopštila je gradska vatrogasna služba.

Na društvenim mrežama su deljene fotografije urušenog krova na stadionu fudbalskog kluba u Hagu.

Vlada je poslala upozorenja stanovništvu da ostane u zatvorenom prostoru i apelovala da se hitne službe pozivaju samo u situacijama opasnim po život ,pošto su linije preopterećene, prenosi Rojters.

Tanjug/AP/Mike Corder

 

Kraljevski holandski meteorološki institut (KNMI) izdao je crveno meteo upozorenje zbog udara vetra koji bi mogli dostići i do 130 kilometara na sat u priobalnim područjima.

Avio kompanija KLM, holandski ogranak avio-grupe Er Frans-KLM, saopštila je juče da će u petak otkazati skoro 170 letova do i sa aerodroma Shipfol u Amsterdamu zbog jakog nevremena.

Tanjug/AP/Mike Corder

 

I u Irskoj je jedan muškarac umro danas od zadobijenih povreda, pošto je na njega palo drvo dok je otklanjao ruševine izazvane olujom Junis, preneo je Rojters.

Kako navodi irska televizija RTE, u trenutku nesreće, koja se dogodila u irskom okrugu Veksford, muškarac je radio na uklanjanju ruševina sa svojim kolegom.

Tanjug/AP/Mike Corder

 

Oluja sa Atlantika Junis pogodila je danas Englesku i Irsku sa orkanskim vetrom koji duva i do 260 kilometara na sat.

 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa