Evropa

U Velikoj Britaniji izdato 184 upozorenja zbog poplava, treća oluja u nedelju dana

Komentari

Autor: Euronews

21/02/2022

-

09:32

U Velikoj Britaniji izdato 184 upozorenja zbog poplava, treća oluja u nedelju dana
U Velikoj Britaniji izdato 184 upozorenja zbog poplava, treća oluja u nedelju dana - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Više od 180 upozorenja o poplavama izdato je širom Velike Britanije, koja je pogođena trećom olujom u nedelju dana. Britanska agencija za životnu sredinu izdala je 184 upozorenja o poplavama, a dva su označena kao "veoma ozbiljna" na području šireg Mančestera, što znači da postoji "neposredni rizik po život".

Veće šireg Mančestera je u nedelju reklo mnogim stanovnicima da se pripreme za moguću evakuaciju, jer se očekivalo da će jake kiše koje je donela oluja Frenklin dodatno preplaviti tlo posle oluja Dadli i Junis.

profimedia

 

Meteorološka služba izdala je narandžasto upozorenje zbog vremenskih prilika u Severnoj Irskoj, za koju se predviđa da će biti pogođena najjačim vetrovima. Žuto upozorenje na vetar je izdato za veći deo Engleske, preneo je Euronews.

Meteorološka agencija je upozorila i da bi moglo doći do obustave putovanja.

profimedia

 

Tri osobe su poginule u Engleskoj u oluji Junis, koja je zahvatila Irsku u petak ujutro i zemlje severne Evrope tokom vikenda. Najmanje 13 ljudi ukupno stradalo je u Holandiji, Poljskoj, Nemačkoj, Belgiji i Irskoj.

Oluja je izazvala velike poremećaje u putovanju i probleme sa strujom za milione domaćinstava širom Velike Britanije i severne Evrope.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa