Evropa

Ambasadori SAD i EU pozdravili odluku Srbije da podrži rezoluciju GS UN o Ukrajini

Komentari

Autor: Euronews Srbija

02/03/2022

-

19:48

Ambasadori SAD i EU pozdravili odluku Srbije da podrži rezoluciju GS UN o Ukrajini
Tanjug/AP/Seth Wenig - Copyright Tanjug/AP/Seth Wenig

veličina teksta

Aa Aa

Ambasadori SAD, EU i više zemalja članica EU u Srbiji pozdravili su odluku Srbije da podrži danas uzvojenu rezoluciju Generalne skupštine UN kojom se osuđuje ruska vojna intervencija u Ukrajini.

Šef Delegacije EU u Srbiji Emanuele Žiofre pozdravio je na Tviteru pridruživanje Srbije članicama UN u izražavanju solidarnosti sa Ukrajinom koja je, kako je rekao, "žrtva vojne agresije".

Iz Ambasade SAD u Srbiji je poručeno da im je drago što je Srbija dala podršku Ukraini u UN, gde je, kako su naveli 141 država podržala ovo istorijsko glasanje i osudila agresiju Rusije protiv jedne demokratske zemlje.

"Svi smo uz Ukrajinu #StandWithUkraine", navodi se u objavi na Tviter nalogu američke ambasade u Srbiji.

"Izrazito je dobro došla odluka Srbije da se pridruži više od 140 zemalja i pokaže solidarnost sa Ukrajinom danas u UN", poručila je na Tviteru ambasadorka Velike Britanije u Srbiji Šan Meklaud.

Iz francuske ambasade u Srbiji takođe su pozdravili odluku Srbije.

"Francuska pozdravlja odluku Srbije da se pridruži 141. državi članici UN koje su izrazile solidarnost sa Ukrajinom, žrtvom vojne agresije kojom je prekršen član 2, st. 4 Povelje UN", navedeno je na Tviter nalogu francuske abmasade.

Ambasada Italije u Srbiji je na svom Tviter nalogu saopštila da "pozdravlja odluku Srbije da zajedno sa 141. članoom Ujedinjenih nacija iskaže solidarnost sa Ukrajinom, žrtvom vojne agresije".

Generalna skupština UN danas je usvojila rezoluciju kojom se, kako se navodi, osuđuje "ruska invazija na Ukrajinu i poziva Moskva da odmah povuče snage iz Ukrajine".

Sva dešavanja u Ukrajini možete pratiti iz minuta u minut u našem LIVE blogu.

Preporuka za vas

Komentari (2)

pedja

02.03.2022 19:39

Srbija je uvek bila na strani pravde i zastite medjunarodnog prava. Proslost treba ostaviti istoriji, a zivot posvetiti zajednickoj buducnosti. PS: Nadam se da ce EU stititi interese gradjana Srbije, jer mi smo jedna porodica.

Nemanja Nikodijevic

02.03.2022 20:24

To nije odluka i potpis Srbije, nego najgore vrste neprijatelja nase zemlje, vucica!

Evropa