Evropa

Kijev demantuje navode Moskve: Nemamo biološko oružje

Komentari

Autor: Tanjug

07/03/2022

-

19:48

Kijev demantuje navode Moskve: Nemamo biološko oružje
Kijev demantuje navode Moskve: Nemamo biološko oružje - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Ministarstvo spoljnih poslova Ukrajine nazvalo je danas navode Ruske Federacije o stvaranju biološkog oružja u Ukrajini dezinformacijom i provokacijom.

Kijev navodi da Rusija nastavlja da širi dezinformacije o oružju za masovno uništenje u Ukrajini, prenela je ukrajinska novinska agencija Unian.

"Posle serije apsurdnih izjava ruskih zvaničnika o navodnom stvaranju 'prljave' nuklearne bombe u našoj zemlji, ruska mašina za dezinformisanje prešla je na biološko oružje", navodi se u saopštenju.

Ukrajinsko ministarstvo spoljnih poslova je, kako dodaje Unian, citiralo ministarstvo zdravlja, koje je demantovalo informacije ruskih medija o "hitnom čišćenju tragova vojno-biološkog programa koji finansira Ministarstvo odbrane SAD" i "uništavanju ekstremno opasnih patogena".

Ministarstvo zdravlja Ukrajine ističe da u toj zemlji nema američkih laboratorija.

"Svi laboratorijski objekti u Ukrajini obavljaju jednu zajedničku funkciju: indikaciju i identifikaciju infektivnih agenasa koji imaju značajan epidemijski potencijal ili su od međunarodnog značaja i podležu regulaciji u skladu sa međunarodnim zdravstvenim propisima", dodaje se u saopštenju.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa