Evropa

Moskva tvrdi da Rusija nije napala nuklearnu elektranu u Zaporožju: Vojska deluje u dogovoru sa ukrajinskim specijalcima

Komentari

Autor: Tanjug

07/03/2022

-

21:42

Moskva tvrdi da Rusija nije napala nuklearnu elektranu u Zaporožju: Vojska deluje u dogovoru sa ukrajinskim specijalcima
Moskva tvrdi da Rusija nije napala nuklearnu elektranu u Zaporožju: Vojska deluje u dogovoru sa ukrajinskim specijalcima - Copyright Tanjug AP/AP Photo

veličina teksta

Aa Aa

Rusija nije napala nuklearnu elektranu u Zaporožju i njeno vojno osoblje deluje usklađeno u prostorijama nuklearne elektrane, rekao je danas medijima zamenik ruskog premijera Aleksandar Novak.

"Dozvolite mi da još jednom naglasim. Rusija nikada nije uradila ništa slično! To je laž", rekao je on, odgovarajući na glasine da je rusko vojno osoblje napalo nuklearnu elektranu u Zaporožju, preneo je TASS.

Ruska vojska deluje u dogovoru sa ukrajinskim specijalistima u prostorijama elektrane, istakao je on.

Prema njegovim rečima, održava se stalni kontakt sa Međunarodnom agencijom za atomsku energiju i rukovodstvo organizacije se sistematski informiše o situaciji.

"Uvek smo spremni da pružimo tehničku pomoć ukrajinskim specijalistima u servisiranju nuklearne elektrane", naglasio je Novak.

"Imamo dokaze o pripremi provokacija na ukrajinski gasovod"

Rusija ima informacije o pripremama za provokacije usmerene na ukrajinski gasovodni sistem, izjavio je Novak i dodao da je Rusija učinila sve što je u njenoj moći kako bi te napade sprečila.

"Prema dokazima kojima raspolažemo, spremaju se provokacije usmerene na ukrajinski gasovodni sistem, pogotovo na objekte za pumpanje", rekao je Novak novinarima, prenosi Tass.

Istakao je da oseća obavezu da unapred upozori na te "ekstremno opasne" akte.

"Rusiju to ne zanima. Učinili smo sve što je u našoj moći da to sprečimo", dodao je Novak.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa