Evropa

Ministarstvo odbrane Rusije: Snage DNR zauzele grad Volnovaha između Donjecka i Marijupolja

Komentari

Autor: Tanjug

11/03/2022

-

08:42

Ministarstvo odbrane Rusije: Snage DNR zauzele grad Volnovaha između Donjecka i Marijupolja
Ministarstvo odbrane Rusije: Snage DNR zauzele grad Volnovaha između Donjecka i Marijupolja - Copyright Profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Ministarstvo odbrane Rusije saopštilo je danas da su snage samoproglašene Donjecke Narodne Republike zauzele grad Volnovaha, između Donjecka i Marijupolja.

Kako je rekao portparol ruskog Ministarstva odbrane Igor Konašenkov, takođe su pod kontrolom naseljena mesta Olginka, Velika Anadol, Zeleni Gaj, a trupe DNR su napredovale još šest kilometara.

Konašenkov je naglasio da su "jedinice Narodne milicije DNR nastavile da stežu obruč oko Mariupolja, te da je napredak iz istočnog, severnog i zapadnog pravca 800 metara".

Portparol Narodne milicije DNR Eduard Basurin rekao je da je oslobađanje Volnovahe mala pobeda koja će dovesti do uspostavljanja kontrole u Mariupolju, prenosi Sputnjik.

"Zauzeto je uporište ukrajinske vojske koje se nalazilo između Donjecka i Mariupolja, otpor je bio veoma ozbiljan. Ali to je mala pobeda koja će dovesti do velike pobede zauzimanja Marijupolja", rekao je Basurin za televizijski kanal "Rusija 24".

On je dodao da trupe DNR kontrolišu vioš od 80 naseljenih mesta. Basurin ističe da još 35-40 odsto teritorije DNR kontroliše ukrajinska vojska.

Sva dešavanja u Ukrajini možete pratiti iz minuta u minut u našem LIVE blogu.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa