Evropa

Osumnjičeni za šamaranje i vređanje Makrona: Jedan nosi kostime vitezova, u stanu drugog nađeni "Majn kampf" i puška

Komentari

Autor: J.Đ.

09/06/2021

-

18:21

Osumnjičeni za šamaranje i vređanje Makrona: Jedan nosi kostime vitezova, u stanu drugog nađeni "Majn kampf" i puška
Osumnjičeni za šamaranje i vređanje Makrona: Jedan nosi kostime vitezova, u stanu drugog nađeni "Majn kampf" i puška - Copyright Tanjug/AP/Ludovic Marin

veličina teksta

Aa Aa

Muškarac koji je osumnjičen da je juče ošamario francuskog predsednika Emanuela Makrona veliki je ljubitelj srednjovekovnih vitezova, a u stanu muškarca koji je osumnjičen da je vikao uvrede Makronu pronađen je "Majn kampf".

Muškarac koji je udario šamar francuskom predsedniku kada je on prišao da se pozdravi sa okupljenima građanima tokom posete pokrajini Drom zove se Damijen Tarel. Izvor blizak istrazi, opisao je Tarela kao nekoga ko je "pomalo izgubljen, pomalo štreber, a pomalo gejmer", prenose francuski mediji.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Damien tarel (@fossillusse)

Kako prenosi francuski list "L'Independan", Tarel je veliki ljubitelj srednjovekovnih viteških kostima - čak je ranije i bio na čelu kluba koji organizuje viteške turnire, a do sada nije imao kriminalni dosije. 

Izvor je dodao i da Tarel živi sa majkom "u nekom svom svetu, sastavljenom od simulacija srednjovekovnih borbi". U Tarelovom stanu pronađene su razne knjige o srednjovekovnim simulacijama, kostimima, reprodukcije srednjovekovnog oružja, kao i sovjetska zastava.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Damien tarel (@fossillusse)

Drugi muškarac koga je francuska policija uhapsila poznat je samo kao Artur S, i on je osumnjičen da je vređao francuskog predsednika. 

U njegovom stanu, policija je pronašla primerak "Majnkampfa",kao i jednu pušku za koju ima dozvolu za posedovanje.Policija je opisala da su u trenutku privođenja njih dvojica bili "nezainteresovani" i da se "nisu bunili", ali i da su bili pod uticajem alkohola.

Podsetimo, u video-snimku koji se proširio na društvenim mrežama, vidi se da Makron pruža ruku čoveku sa maskom na licu, za kog policija sumnja da je u pitanju Tarel.

Čuje se i kako čovek uzvikuje rojalistički poklič "Montzoa Sen-Denis" (borbeni poklič Kraljevine Francuske) i "Dole Makronija", a zatim udara šamar Makronu.

Damijen Tarel i Artur S. su uhapšeni ubrzo nakon ovog incidenta, a sada se zna i nešto više o njihovim identitetima.

Komentari (0)

Evropa