Evropa

Zelenski predložio Benetu da se mirovni pregovori između Rusije i Ukrajine vode u Jerusalimu

Komentari

Autor: Tanjug

12/03/2022

-

23:31

Zelenski predložio Benetu da se mirovni pregovori između Rusije i Ukrajine vode u Jerusalimu
Zelenski predložio Benetu da se mirovni pregovori između Rusije i Ukrajine vode u Jerusalimu - Copyright Tanjug/AP/Ukrainian Presidential Press Office, Abir Sultan

veličina teksta

Aa Aa

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski izjavio je danas da je sa izraelskim premijerom Naftalijem Benetom razgovarao o izgledima mirovnih pregovora za okončanje sukoba sa Rusijom.

Zelenski je to objavio na Tviteru i potvrdio da je od Beneta zatražio pomoć u oslobađanju gradonačelnika grada Melitopolja, za kojeg Ukrajina tvrdi da su ga otele ruske snage, preneo je Rojters. Predsednik Ukrajine izjavio je ranije danas da bi Zapad trebalo više da se uključi u pregovore o okončanju rata, pozdravljajući napore izraelskog premijera Beneta da posreduje između Ukrajine i Rusije.

Zelenski je potvrdio da je predložio premijeru Benetu da se pregovori vode u Jerusalimu. Govoreći na brifingu Zelenski je rekao da su ukrajinski i ruski pregovarački timovi počeli da razgovaraju o konkretnim temama umesto da razmenjuju ultimatume, preneo je ranije Rojters.

Sva dešavanja u Ukrajini možete pratiti iz minuta u minut u našem LIVE blogu.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa