Evropa

Novinarka Ovsjanikova nakon kazne zbog upada u program: Zabrinuta sam, ali se nadam da protest nije uzaludan

Komentari

Autor: Tanjug

16/03/2022

-

13:31

Novinarka Ovsjanikova nakon kazne zbog upada u program: Zabrinuta sam, ali se nadam da protest nije uzaludan
Novinarka Ovsjanikova nakon kazne zbog upada u program: Zabrinuta sam, ali se nadam da protest nije uzaludan - Copyright Twitter/ФБК

veličina teksta

Aa Aa

Marina Ovsjanikova, ruska novinarka koja je upala uživo u informativnu emisiju Prvog kanala ruske državne televizije, držeći transparent protiv rata u Ukrajini, izjavila je za Rojters da je izuzetno zabrinuta za svoju bezbednost, ali da se nada da njen protest protiv rata nije bio uzaludan.

Ovsjanikova je, u prvom televizijskom intervjuu od njenog vanrednog protesta na ruskom "Prvom kanalu", istakla da ne planira da pobegne iz Rusije i da se nada da se neće suočiti sa krivičnom prijavom.

Ona je, takođe, poručila ruskim građanima “da otvore oči u vezi sa propagandom o ratu u Ukrajini”.

Ruski sud joj je juče izrekao novčanu kaznu od 30.000 rubalja (280 dolara) jer je "prekršila zakon o protestima" kada je prekinula informativnu emisiju na toj državnoj televiziji i osudila rat u Ukrajini.

Podsetimo, ona je uhapšena nakon što je prekinula glavnu informativnu emisiju ruskog Prvog kanala sa transparentom kojim je pozvala gledaoce da "ne veruju propagandi" i "zaustave rat u Ukrajini". Inače, ona je zaposlena kao novinarka na ovoj televiziji, a pre svog čina objavila je i video u kojem je objasnila motive za to.

Obrazlažući gest ona je na primeru svoje porodice objasnila da Rusi i Ukrajinci nisu bili neprijatelji i pozvala građane Rusije da prisustvuju antiratnim protestima uprkos pokušaju njihovih gušenja.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa