Evropa

Zaharova: Rusija zvanično napustila Savet Evrope, nismo mi "vreća za udaranje"

Komentari

Autor: Tanjug

17/03/2022

-

09:12

Zaharova: Rusija zvanično napustila Savet Evrope, nismo mi "vreća za udaranje"
Marija Zaharova - Copyright AP/Russian Foreign Ministry Press Service

veličina teksta

Aa Aa

Portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova izjavila je da je Rusija zvanično napustila Savet Evrope, jer nije želela da bude "vreća za udaranje".

"Savet Evrope je ograničio naša prava kao člana te organizacije, jednostavno su učinilo to. Niko ne namerava da bude lišen prava, da uplaćuje sredstva, da ne može da brani svoje gledište. Niko neće da bude vreća za udaranje", rekla je ona za kanal "Solovjov lajv".

Ona je takođe ocenila da zemlje, koje isporučuju oružje Ukrajini, uključujući i plan Slovačke, same sebi stvaraju probleme, prenosi Sputnjik.

"Ako se donese takva odluka, ne samo u Slovačkoj, nego i u drugim zemljama - onda one same sebi stvaraju probleme. Sopstvenim rukama stvaraju direktne probleme“, prokomentarisala je Zaharova medijske navode da je Bratislava navodno odlučila da isporuči Kijevu PVO sisteme sovjetske proizvodnje. To se odnosi i na vrbovanje plaćenika, dodala je Zaharova.

Portparolka je pomenula da trenutno nema aktivnog pregovaračkog procesa Rusije sa Sjedinjenim Američkim Državama. Kako kaže, Rusija je do poslednjeg trenutka čekala Vašington u Evropi za pregovore, ali američka strana nije došla.

"Sada nema aktivnog pregovaračkog procesa, naravno, kao što vidite, nema ga. Imamo odvojene kontakte o pojedinačnim problemima koji se pojavljuju. Čak ne o problematičnim pitanjima, već su sitni kontakti u pitanju. To je sve", objasnila je ona.

Sva dešavanja u Ukrajini možete pratiti iz minuta u minut u našem LIVE blogu.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa