Evropa

Demonstranti u Gvadalupeu upali u hotel Marin le Pen: Podsmevanje predsedničkoj kandidatkinji

Komentari

Autor: Tanjug/Euronews Srbija

27/03/2022

-

15:59

Demonstranti u Gvadalupeu upali u hotel Marin le Pen: Podsmevanje predsedničkoj kandidatkinji
Demonstranti u Gvadalupeu upali u hotel Marin le Pen: Podsmevanje predsedničkoj kandidatkinji - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Demonstranti u francuskoj prekomorskoj teritoriji Gvadalupe podsmevali su se predsedničkoj kandidatkinji krajnje desnice Marin le Pen, ušavši u hotel iz kojeg je video vezom učestvovala u TV programu, izvestila je danas televizija BFM.


Oni su uzvikivali "Napolje Le Pen" i "Rasista Le Pen", u njenoj blizini dok je juče pod pratnjom izlazila iz sobe i kretala se u hotelu, preneo je Rojters.

Njen izborni štab namerava da podnese žalbu, rekao je njen portparol Žilien Odlul za Frans anfo.

"Ovo je agitacija ekstremno levičarskih militanata, lokalnih afro grupa koje sve kvare, gde god da su aktivne na teritoriji Republike", rekao je on misleći na antifašistički pokret koji je okrivljen za nasilje na uličnim marševima u Francuskoj tokom protesta pokreta žutih prsluka.

Istraživanja javnog mnjenja pokazuju da su Le Penova i predsednik Francuske Emanuel Makron verovatno dva kandidata koja će dobiti najviše glasova u prvom krugu izbora 10. aprila, dok se Makron smatra konačnim pobednikom u drugom krugu glasanja 24. aprila.

Emanuel Makron, koji je direktno učestvovao u istoj emisiji, poručio je da je šokiran onim što je video i najodlučnije osudio napad.

"Stalo mi je do demokratske debate. Borim se protiv političkih ideja Marin le Pen, ali uz respekt",  rekao je Makron.

 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa