Evropa

Dragi obećao Zelenskom podršku Rima: "Radićemo na kraju rata"

Komentari

Autor: Tanjug

28/03/2022

-

17:50

Dragi obećao Zelenskom podršku Rima: "Radićemo na kraju rata"
Dragi obećao Zelenskom podršku Rima: "Radićemo na kraju rata" - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Italijanski premijer Mario Dragi razgovarao je danas sa ukrajinskim predsednikom Volodimirom Zelenskim o najnovijem razvoju događaja u ratu u Ukrajini i ponovio podršku Rima ukrajinskim vlastima i narodu, saopšteno je iz kabineta Dragija.

Kako se navodi u saopštenju, Zelenski se požalio zbog, kako tvrdi, "ruskog blokiranja humanitarnih koridora i kontinuirane opsade i bombardiranja gradova, kao i škola, što je za posledicu imalo civilne žrtve, među kojima su i deca", prenosi Rojters.

Dragi je poručio da je Italija u potpunosti spremna da doprinese međunarodnoj akciji za okončanje rata i promovisanju trajnog rešenja krize u Ukrajini.

Zelenski je rekao da je sa Dragijem razgovarao o pomoći Italije da se napravi sistem koji bi Ukrajini dao bezbednosne garancije za zaštitu od budućih pretnji.

On je dodao da je sa Dragijem razgovarao o suprotstavljanju "ruskoj agresiji" i zahvalio mu na "važnoj odbrambenoj i humanitarnoj podršci".

"Ukrajinski narod će to zapamtiti. Cenimo spremnost Italije da se pridruži stvaranju sistema bezbednosnih garancija za Ukrajinu", poručio je Zelenski.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa