Evropa

U oborenom helikopteru Ujedinjenih nacija bio i državljanin Srbije

Komentari

Autor: Tanjug

29/03/2022

-

19:45

U oborenom helikopteru Ujedinjenih nacija bio i državljanin Srbije
U oborenom helikopteru Ujedinjenih nacija bio i državljanin Srbije - Copyright Profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Visoki ruski zvaničnik poginuo je u helikopteru Misije UN, oborenom danas na istoku Konga u kojem je bilo još sedam osoba, među kojima i jedan srpski državljanin, javlja TAS S.

"Potpukovnik Aleksej Mizura, poginuo je na dužnosti u Misiji UN", rekao je portparol Ambasade Rusije u DR Kongu za rusku agenciju dodavši da je on bio i jedini ruski državljanin u helikopteru.

TASS prenosi pozivajući se na kancelariju generalnog sekretara UN da je zajedno sa ruskim oficirom u helikopteru bio i jedan državljanin Srbije i šest Pakistanaca.

Pakistanska vojska saopštila je da je šest njenih pripadnika u okviru Mirovne misije UN izgubilo život i objavila njihova imena.

"Pakistan je uvek imao ključnu ulogu kao odgovorna članica međunarodne zajednice koja pomaže ostvarivanju ideala globalnog mira i sigurnosti kroz mirovne misije Ujedinjenih nacija", navodi se u saopštenju vojske.

Portparol generalnog sekretara UN Stiven Dižarik potvrdio je da se u helikopteru nalazilo osam osoba, uključujući srpskog državljanina.

On je rekao da je helikopter izviđao situaciju kada su izbile borbe sa pobunjenicima, ali je apelovao na strpljenje kada je u pitanju utvrđivanje uzroka pada letelice.

Misija Organizacije UN za stabilizaciju u Kongu (MONUSCO) saopštila je ranije danas da je izgubila komunikaciju sa jednim od svojih helikoptera na istoku zemlje. Kako je prethodno saopštila vojska Konga, helikopter koji je pripadao mirovnoj misiji UN u Kongu oborili su pobunjenici na istoku te zemlje.

Komentari (0)

Evropa