Evropa

Čavušoglu o gasovodu koji bi bio alternativa ruskom: Projekat Turske i Izraela ne može se brzo realizovati

Komentari

Autor: Rojters / Tanjug

31/03/2022

-

11:54

Čavušoglu o gasovodu koji bi bio alternativa ruskom: Projekat Turske i Izraela ne može se brzo realizovati
Čavušoglu o gasovodu koji bi bio alternativa ruskom: Projekat Turske i Izraela ne može se brzo realizovati - Copyright FOTO TANJUG/ STRAHINJA ACIMOVIC

veličina teksta

Aa Aa

Projekat gasovoda između Turske i Izraela nije moguće ostvariti u kratkom roku, saopštila je Ankara. Turski ministar spoljnih poslova Mevlut Čavušoglu je rekao da izgradnja alternativnog sistema za smanjenje energetske zavisnosti od Rusije neće se dogoditi brzo, prenosi Rojters.

Turska i Izrael poslednjih nedelja pokušavaju da poprave svoje međusobne odnose koji su dugo bili napeti u pogledu izraelsko-palestinskog sukoba, a energetika se pojavila kao potencijalna oblast saradnje, navodi britanska agencija.

Regionalni rivali proterali su ambasadore 2018. i često su se sporili zbog turske podrške militantnoj grupi Hamas, koja upravlja Gazom, i drugih pitanja.

Govoreći za medije, Čavušoglu je izjavio da će sredinom maja otputovati u Izrael i Palestinu sa turskim ministrom energetike i prirodnih resursa Fatihom Donmezom i da će tokom posete razgovarati o imenovanju ambasadora sa svojim izraelskim kolegom, prenosi Rojters.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa