Evropa

Vereščuk: Uprkos kašnjenjima i problemima, humanitarni koridor iz Marijupolja od danas u funkciji

Komentari

Autor: Tanjug

04/04/2022

-

11:16

Vereščuk: Uprkos kašnjenjima i problemima, humanitarni koridor iz Marijupolja od danas u funkciji
Vereščuk: Uprkos kašnjenjima i problemima, humanitarni koridor iz Marijupolja od danas u funkciji - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Uprkos kašnjenju i poteškoćama, humanitarni koridor iz Marijupolja, na jugoistoku Ukrajine, biće u funkciji od danas, izjavila je potpredsednica ukrajinske vlade Irina Vereščuk.

"Ruta će biti otvorena za privatne automobile. Petnaest autobusa za evakuaciju je već otišlo iz Zaporožja u Mariupolj," rekla je Vereščuk, prenosi Si-En-En.

Kako je rekla potpredsednica ukrajinske vlade, juče je sedam autobusa u pratnji delegacije Međunarodnog komiteta Crvenog krsta (MKCK) stiglo do Manguša. Delegacija MKCK planira da nastavi kretanje od Manguša do Marijupolja zajedno sa autobusima, dodala je ona.

"Ukoliko konvoj u pratnji MKCK-a stigne do Marijupolja, to bi bio prvi slučaj organizovane evakuacije autobusima iz bombardovanog grada," ukazala je Vereščuk. Poručila je da će se evakuacija ljudi nastaviti iz Severodonjecka, Popasnaje, Lisičanska, Rubižne i sela Nižnje u oblasti Luganska.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa