Evropa

Moskva traži da incident u Bukureštu bude proglašen za teroristički napad, Rumunija poziva na strpljenje

Komentari

Autor: Tanjug

06/04/2022

-

14:42

Moskva traži da incident u Bukureštu bude proglašen za teroristički napad, Rumunija poziva na strpljenje
Moskva traži da incident u Bukureštu bude proglašen za teroristički napad, Rumunija poziva na strpljenje - Copyright Tanjug AP/Andreea Alexandru, Twitter/@OsintTv

veličina teksta

Aa Aa

Ministarstvo spoljnih poslova Rumunije apelovalo je danas na strpljenje povodom rezultata istrage o incidentu u kojem se automobil zakucao u kapije ruske ambasade u Bukureštu i zamolilo javnost da se uzdrži od izvlačenja prevremenih zaključaka.

"Ministarstvo spoljnih poslova Rumunije odbija stav ruske ambasade u Bukureštu nakon incidenta, koji se dogodio rano jutros", navodi se u saopštenju rumunskog MIP-a, preneo je TAS S.

Ruski ambasador u Rumuniji Valerij Kuzmin rekao je ranije danas da bi "napad automobilom na ulaz u rusku ambasadu u Bukureštu trebalo da se klasifikuje kao pravi teroristički napad".

Automobil se jutros zakucao u rusku ambasadu u Bukureštu, nakon čega je vozilo izgorelo, a vozač je nastradao. Nije bilo drugih žrtava ovog napada.

Rumunski televizijski kanali su citirali svoje izvore, u kojima se navodi da je očigledno napad bio planiran.

Ruski ambasador u Rumuniji rekao je, takođe, da je vozač automobila imao nekoliko kanistera benzina sa sobom, a nakon što je udario u kapiju, policajci koji su bili na dužnosti pokušali su da ga izvuku iz kola.

"Međutim, on im je rekao da će zapaliti benzin koji mu je u automobilu, što je i uradio i izgoreo unutar vozila", kazao je Kuzmin.

 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa