Evropa

Dodik: Predsednistvo BiH nije zauzelo stav o isključivanju Rusije iz Saveta za ljudska prava UN

Komentari

Autor: Euronews Srbija

07/04/2022

-

15:53

Dodik: Predsednistvo BiH nije zauzelo stav o isključivanju Rusije iz Saveta za ljudska prava UN
Milorad Dodik - Copyright Tanjug/Tara Radovanović

veličina teksta

Aa Aa

Predsedništvo BiH nije zauzelo stav o današnjoj sednici Generalne skupštine UN o isključivanju Rusije iz Saveta za ljudska prava, izjavio je član tog tela iz redova srpskog naroda Milorad Dodik i istakao da to znači da se BiH nije izjasnila i da izneto predstavlja lični stav predstavnika BiH Svena Alkalaja.

"(Ambasador BiH u UN) Sven Alkalaj ličnim potezima iznosi stav koji nije stav BiH. To nije odluka BiH, već privatna odluka muslimanskih strana u Sarajevu. To je kršenje Ustava, procedura i rušenje BiH", naveo je Dodik.

Poručio je da je neprihvatljivo da bez stava Predsedništva bilo ko glasa na Skupštini Ujedinjenih nacija.

Dodik je rekao i da glasanje da se Rusija izbaci iz Saveta za ljudska prava UN nije stav Predsedništva BiH.

"Vidljivo je da neke zemlje smatraju da mogu da daju legitimitet samo onom što njima odgovara u BiH. Pisao sam generalnom sekretaru UN-a. Pisao sam mnogima, kao i ruskom predsedniku Vladimiru Putinu i ministru inostranih poslova Sergeju Lavrovu i upoznao ih sa kršenjem ovih pravila", naveo je Dodik, prenela je Radio televizija Republike Srpske.

Generalna skupština UN-a glasaće danas o predlogu Sjedinjenih Američkih Država da se Rusija suspenduje iz Saveta UN za ljudska prava zbog izveštaja o, kako se navodi, "grubom i sistematskom kršenju ljudskih prava" sprovođenjem specijalne vojne operacije u Ukrajini.

Komentari (0)

Evropa