Evropa

Ruska novinarka koja je prekinula živi program dobila novi posao

Komentari

Autor: Tanjug

11/04/2022

-

14:10

Ruska novinarka koja je prekinula živi program dobila novi posao
Ruska novinarka koja je prekinula živi program dobila novi posao - Copyright Twitter/ФБК

veličina teksta

Aa Aa

Nemački list Velt angažovao je danas kao dopisnika rusku novinarku koja je privukla pažnju međunarodne javnosti time što je nenajavljeno ušla u studio Prvog kanala ruske državne televizije, svog tadašnjeg poslodavca, tokom informativnog programa koji se emitovao uživo, i osudila rat u Ukrajini.

Marina Ovsjanikova (43) ubuduće će izveštavati za list Velt, kao i za Veltov TV informativni kanal, a "uključivaće se i iz Ukrajine i Rusije", saopštio je danas vlasnik ovog nemačkog medija Aksel Špringer, prenosi Rojters.

Twitter/ФБК

 

Glavni urednik Velt grupe Ulf Poršard izjavio je da je Ovsjanikova svojim protestom u programu uživo "branila suštu novinarsku etiku - uprkos pretnjama državnom represijom“ i dodao da je uzbuđen što će raditi sa njom.

Ovsjanikova je prošlog meseca izjavila da je zabrinuta za svoju bezbednost, da se nada da će njen protest Rusima otvoriti oči i dodala da ne planira da napusti Rusiju, navodi Rojters.

Komentari (1)

Zivan Oluic

11.04.2022 18:10

U Francuskoj se govori da je njen protest " manipulacija Putinovog rezima". Kazu, ostala zdrava i čitava. A sad Nemci drese kesu. Tipično za Zapad.

Evropa