Evropa

Konašenkov: Urbani deo Marijupolja očišćen od trupa Ukrajine

Komentari

Autor: Tanjug

16/04/2022

-

20:34

Konašenkov: Urbani deo Marijupolja očišćen od trupa Ukrajine
Konašenkov: Urbani deo Marijupolja očišćen od trupa Ukrajine - Copyright Profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Čitavo urbano područje Marijupolja očišćeno je od militanata, rekao je danas novinarima portparol ruskog Ministarstva odbrane, general-major Igor Konašenkov.

"Celo urbano područje Marijupolja potpuno je očišćeno od militanata nacističke formacije Azov, stranih plaćenika i ukrajinskih trupa. Ostaci ukrajinske grupe trenutno su potpuno blokirani na teritoriji metalurškog kombinata Azovstal", kazao je Konašenkov, prenela je agencija RIA Novosti.

Prema njegovim rečima, jedina šansa da spasu svoje živote je da dobrovoljno polože oružje i predaju se.

On je podsetio da su u Marijupolju u vreme njegovog opkoljavanja 11. marta bile 36. odvojena brigada marinaca, 109. brigada teritorijalne odbrane, 503. odvojeni bataljon marinaca, 53. odvojena mehanizovana brigada, jedinice 17. protivtenkovske brigade, nacističke formacije "Azov", "Ajdar", "Desni sektor" (organizacija zabranjena u Ruskoj Federaciji), jedinice policije i državne granične službe, kao i strani plaćenici.

"Ukupan broj je iznosio oko 8.100 ljudi", precizirao je zvanični predstavnik Ministarstva odbrane. Skoro 1.500 ukrajinskih militanata predalo se u Marijupolju, rekao je novinarima Konašenkov.

On je dodao da ukupan broj ukrajinskih vojnika, nacista i stranih plaćenika koji su se sklonili u Azovstal ne prelazi 2.500.

"Tako su 16. aprila samo u Marijupolju gubici ukrajinske grupe iznosili više od 4.000 ljudi. Stoga su nedavne izjave (ukrajinskog predsednika Volodimira) Zelenskog zapadnim medijima da su nenadoknadivi gubici ukrajinske vojske tokom operacije navodno 2.500 do 3.000, njegova uobičajena laž", tvrdi Konašenkov.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa