Evropa

Crna Gora na korak do nove vlade, sednica parlamenta najverovatnije 28. aprila

Komentari

Autor: Euronews Srbija

20/04/2022

-

13:43

Crna Gora na korak do nove vlade, sednica parlamenta najverovatnije 28. aprila
Tanjug/AP/Risto Božović - Copyright Tanjug/AP/Risto Božović

veličina teksta

Aa Aa

Poslanik Građanskog pokreta URA Miloš Konatar saopštio je da je 46 poslanika Narodne skupštine Crne Gore tražilo zakazivanje sednice za četvrtak 28. april na Cetinju na kojoj će na dnevnom redu biti izbor novog predsednika skupštine, te predsednika i članova 43. Vlade Crne Gore.

Podsetimo, mandatar za sastav nove crnogorske vlade Dritan Abazović obavestio je Skupštinu da je sastavio kabinet i da je spreman da izloži svoj program i sastav, saopštio je Abazović na konferenciji za medije.

Abazović je rekao ranije da je spreman i ekspoze koji će izložiti na sednici Skupštine, kao i tačna imena ministara.

"Sednica bi trebalo da se održi što pre, što se mene tiče i sutra, ali pošto idu praznici, najbolje da to bude odmah posle Vaskrsa", rekao je Abazović na konferenciji za medije.

Prva sednica Skupštine redovnog zasedanja biće održana na Cetinju, što je propisano Poslovnikom, prenele su ranije Vijesti.

Prema pisanju crnogorskih medija, novu vladu će činiti kadrovi GP URA, CIVIS-a, Socijalističke narodne partije (SNP) Socijaldemokratske partije (SDP) i manjinskih stranaka - Bošnjačke, Force, Albanske alternative, Demokratske partije i Hrvatske građanske inicijative. Samo ministarka kulture i medija Maša Vlaović biće nestranačka ličnost.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa