Evropa

Kadirov: Komandanti blokiranih u Azovstalu ne dozvoljavaju predaju

Komentari

Autor: Tanjug

22/04/2022

-

08:12

Kadirov: Komandanti blokiranih u Azovstalu ne dozvoljavaju predaju
Kadirov: Komandanti blokiranih u Azovstalu ne dozvoljavaju predaju - Copyright AP Photo/Musa Sadulayev

veličina teksta

Aa Aa

Lider ruske Republike Čečenije Ramzan Kadirov, izjavio je da komandanti ukrajinskih nacionalističkih bataljona, koji su blokirani u čeličani "Azovstal" u Marijupolju, ne dozvoljavaju pripadnicima tih bataljona da se predaju.

Kadirov je na Telegramu napisao da su tokom ispitivanja zarobljenika otkrivenoi detalji o krivičnim delima koje su počinili ukrajinski nacionalistički bataljoni, prenosi TAS S.

Naveo je da su zarobljeni pripadnici ukrajinskih snaga rekli da većina onih koji su blokirani u "Azovstalu" želi da se preda, ali da to ne dozvoljavaju komandanti nacionalističkih bataljona.

"Štaviše, imamo potvrđene informacije o pogubljenju njihovih pripadnika koji su hteli da polože oružje“, dodao je Kadirov.

Rusija je juče saopštila da su njene snage zauzele Marijupolj, ali da je u čeličani "Azovstal" ostalo blokirano još 2.000 ukrajinskih militanata.

Predsednik Rusije Vladimir Putin naredio je ruskoj vojsci da otkaže planove za juriš na "Azovstal" i saopštio da želi da ona i dalje bude pod strogom blokadom, pozivajući preostale ukrajinske borce da se predaju.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa