Evropa

Džonson osudio mizogine komentare o poslanici u parlamentu

Komentari

Autor: Tanjug

25/04/2022

-

09:56

Džonson osudio mizogine komentare o poslanici u parlamentu
Boris Džonson - Copyright Tanjug/AP/Aaron Chown

veličina teksta

Aa Aa

Britanski premijer Boris Džonson kontaktirao je poslanicu u britanskom parlamentu Anđelu Rejner kako bi joj jasno stavio do znanja da osuđuje mizogine komentare na njen račun objavljene u britanskoj štampi.

Britanski političari su u velikom broju osudili komentar da gospođa Rejner pokušava da skrene pažnju Džonsonu u Donjem domu tako "što prekršta noge", koji je objavio nedeljnik "Mejl on sandej" tvrdeći da su to rekli "neki neimenovani poslanici iz redova konzervativaca", prenosi BBC.

Anđela Rejner je ove komenatare odbacila i ocenila da se radi o "izopačenoj kleveti" koja potvrđuje da se žene u politici svakodnevno suočavaju sa mizoginijom.

"Koliko god da se ne slažem sa Anđelom Rejner oko skoro svakog političkog pitanja, poštujem je kao poslanicu u parlamentu i žalim zbog mizoginije koja je danas anonimno usmerena na nju", poručio je Džonson preko svog Tviter naloga.

Rejčel Rivs, visoko pozicionirana političarka u britanskoj državnoj administraciji ocenila je u jutarnjem programu BBC da bi premijer Džonson "umesto što samo tvituje trebalo da dovede svoju kuću u red" i da obezbedi da njegovi poslanici ne misle da imaju "kart blanš da izgovaraju šta im padne na pamet".

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa