Evropa

Anđelina Džoli iznenadila Ukrajince: Holivudska glumica pila kafu u Lavovu, razgovarala sa decom i volonterima

Komentari

Autor: Tanjug

30/04/2022

-

19:40

Anđelina Džoli iznenadila Ukrajince: Holivudska glumica pila kafu u Lavovu, razgovarala sa decom i volonterima
Anđelina Džoli iznenadila Ukrajince: Holivudska glumica pila kafu u Lavovu, razgovarala sa decom i volonterima - Copyright Tanjug/AP/Maksym Kozutsky/Lviv City Hall

veličina teksta

Aa Aa

Holivudska glumica Anđelina Džoli posetila je danas Ukrajinu, gde se susrela sa decom, ugroženom zbog rata u zemlji, kao i sa zaposlenima u lokalnim organizacijama, koji rade na njihovoj zaštiti, pišu britanski mediji.

Džoli (46), koja je specijalna izaslanica visokog komesara Ujedinjenih nacija za izbeglice, razgovarala je sa decom bez roditelja i raseljenom decom, kao i sa volonterima i lekarima koji se o njima brinu, prenosi BBC. 

Gardijan prenosi snimak sa Fejsbuka na kojem se vidi Džoli (46) kako se smeje i maše fanovima dok naručuje kafu.

Glumica je obišla železničku stanicu, gde se sastala sa volonterima, koji rade sa raseljenima, a koji su joj, kako navodi Rojters, ispričali kako svaki dežurni psihijatar dnevno razgovara sa 15 osoba i kako se većinom na stanici nalaze deca, starosti od dve do deset godina.

"Mora da su u šoku... Znam kako trauma utiče na decu, znam koliko znači kada im neko pokaže koliko su važni, koliko je važno da se čuje njihov glas, znam koliko je to isceljujuće za njih", rekla je Džoli.

Britanski mediji ranije danas su objavili snimke i fotografije glumice u Lavovu, navodeći da je ona iznenadila Ukrajince kada se pojavila u jednom kafiću. 

Džoli je već godinama specijalni izaslanik visokog komesara UN za izbeglice, ali se ne navodi razlog njenog putovanja u Ukrajinu.

Rogozin posvetio pesmu glumici i pozvao je u Donbas

Generalni direktor ruske svemirske agencije "Roskosmos" Dmitrij Rogozin napisao je pesmu, posvećenu odlasku Anđeline Džoli u Lavov, u kojoj je pozvao holivudsku glumicu da poseti Donbas.

Rogozin je naveo da još nije pisao poeziju, ali da ga je Džolijeva razočarala, prenose RIA Novosti.

"Dođi kod nas u Donbas! Ovde su votka, pivo i kvas", naveo je Rogozin u pesmi.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa