Evropa

SZO: Moguće izbijanje kolere u Marijupolju, oštećeno mnogo objekata

Komentari

Autor: Tanjug

17/05/2022

-

21:52

SZO: Moguće izbijanje kolere u Marijupolju, oštećeno mnogo objekata
SZO: Moguće izbijanje kolere u Marijupolju, oštećeno mnogo objekata - Copyright Tanjug AP/Alexei Alexandrov

veličina teksta

Aa Aa

Menadžerka Svetske zdravstvene organizacije za incidente u Ukrajini Dorit Nican rekla je danas da se SZO priprema za potencijalno izbijanje kolere u Marijupolju, gde su oštećeni mnogi infrastrukturni objekti.

"Mnoge cevi su oštećene, a dobijamo informacije sa terena da su na ulicama bare i da su pomešane kanalizacija i voda za piće", rekla je Nican, prenosi Ukrinform.

Prema njenim rečima, SZO to ocenjuje kao ogromnu pretnju od pojave mnogih infekcija, uključujući koleru.

Dodala je da ta organizacija priprema vakcine za koleru i da blisko sarađuje sa nevladinim organizacijama i partnerima koji mogu da dođu u Marijupolj da podrže ljude.

Više od 260 boraca napustilo je čeličanu Azovstal i odvedeni su u područja koja su pod kontrolom ruskih snaga. Njih 53 koji su povređeni odvedeni su u Novoazovsk, a 211 boraca u Olenivku. Rukovodstvo ukrajinske vojske je naredilo vojnicima da napuste Azovstal i da sačuvaju živote. 

Portparol Kremlja Dmitrij Peskov nije komentarisao status evakuisanih boraca, ali je poručio da je predsednik Vladimir Putin garantovao da će oni biti tretirani u skladu sa relevantnim međunarodnim zakonima.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa