Evropa

EP odobrio izveštaj o procesu pristupanja Albanije EU

Komentari

Autor: Tanjug

19/05/2022

-

18:11

EP odobrio izveštaj o procesu pristupanja Albanije EU
EP odobrio izveštaj o procesu pristupanja Albanije EU - Copyright Pexels, Pixabay

veličina teksta

Aa Aa

Izveštaj o procesu pristupanja Albanije Evropskoj uniji odobren je velikom većinom u Evropskom parlamentu, izjavila je Izabel Santos,izvestilac za Albaniju u EP.

Od 599 poslanika 519 je glasalo za takvu odluku, a Santos je kazala da je vreme da se uđe u pregovore Albanije sa Evropskom unijom, preneo je portal "Albenian dejli njuz".

"Moj izveštaj o procesu pridruživanja Albanije EU upravo je usvojen na plenarnoj sednici Evropskog parlamenta velikom većinom. Evropa ne može da razočara albanski narod i zemlju koja je pokušala da sprovede sve neophodne korake za pristupanje. Vreme je da se pređe na formalne pregovore", napisala je Santos.

Ona je na plenarnoj sednici Evropskog parlamenta predstavila nalaze u vezi sa napretkom zemlje u procesima evrointegracija i pozvala na hitno održavanje Prve međuvladine konferencije između Albanije i EU u okviru francuskog predsedavanja Evropskim savetom.

Predstavnik Evropske komisije Didije Rejnders istakao je odlučnost Albanije da ispuni uslove za održavanje Prve međuvladine konferencije i zatražio da ona bude što pre održana.
 

Komentari (0)

Evropa