Evropa

Raspada se koalicija u Bugarskoj: Trifonov povlači četiri ministra iz vlade

Komentari

Autor: Euronews Srbija, Tanjug

08/06/2022

-

19:58

Euronews TV

veličina teksta

Aa Aa

Koaliciona Vlada Bugarske koju je u decembru formirao Kiril Petkov, posle višegodišnje vladavine Bojka Borisova, današnjim izlaskom četiri ministra iz stranke Postoji takav narod, prestala je da postoji.

Lider stranke Postoji takav narod Slavi Trifonov je svoje ministre iz Vlade povukao zbog revizije budžeta i "zanemarivanja bugarskih nacionalnih interesa po pitanju Severne Makedonije". Premijer Kiril Petkov kaže da je spreman da vodi državu sa manjinskom vladom.

Ranije danas, Trifonov je u video-izjavi na svojoj Fejsbuk stranici saopštio da povlači svoja četiri ministra.

"Od danas povlačim ministre ITN-a i stavljam tačku na ovu koaliciju i ovu agoniju", izjavio je Trifonov, prenosi Rojters.

Printscreen Facebook/Novini.bg

 

Trifonov je naveo da se njegova stranka ne slaže sa revizijom državnog budžeta koja je odobrena ranije danas i optužio vodeću stranku Nastavljamo promene (PP) da novim zaduživanjem vodi zemlju ka bankrotu i da ima slabe rezultate u borbi protiv korupcije. 

On je takođe optužio vladajuću partiju (PP) da pokušava da ukine veto na početak pregovora o pristupanju Severne Makedonije Evropskoj uniji, ne obazirući se na nacionalne interese Bugarske, navodi Rojters.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa