Evropa

Stejt department: Treći Amerikanac nestao u Ukrajini

Komentari

Autor: Tanjug

16/06/2022

-

23:09

Stejt department: Treći Amerikanac nestao u Ukrajini
Stejt department: Treći Amerikanac nestao u Ukrajini - Copyright Tanjug AP/Bernat Armangue

veličina teksta

Aa Aa

Američki Stejt department saopštio je danas da zna za izveštaje o trećem Amerikancu koji je otputovao u Ukrajinu da se bori protiv Rusije, a koji je proteklih nedelja proglašen nestalim.

"Postoje izveštaji o još jednom Amerikancu čije je boravište nepoznato. Ne mogu da govorim o specifičnostima tog slučaja. Nažalost, ne znamo sve detalje", rekao je portparol Stejt departmenta Ned Prajs na brifingu za novinare, prenosi CNN.

Prajs je rekao da je odeljenje u kontaktu sa porodicama još dvoje američkih državljana koji su navodno zarobljeni u Ukrajini, kao i ukrajinskim vlastima i Međunarodnim komitetom Crvenog krsta, ali da na sličan način ne mogu da potvrde izveštaje da su oni zarobljeni.

"Nastavljamo da apelujemo na sve moguće načine na američke građane da ne putuju u Ukrajinu, zbog pratećih opasnosti koje predstavlja tekuća agresija Rusije", poručio je Prajs.

Rekao je da SAD nisu u kontaktu sa Rusijom u vezi sa nestalim američkim državljanima, jer još uvek nemaju "verodostojan razlog" da veruju da su ih Rusi zarobili.

"Ako smatramo da bi takav kontakt preko naše Ambasade u Moskvi ili na neki drugi način bio zarad saznanja više informacija o tome gde se ti pojedinci nalaze, nećemo oklevati da to uradimo", kazao je Prajs.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa