Evropa

Putin: SAD dopremile u Evropu oko 200 komada nuklearnog taktičkog naoružanja, Rusija šalje u Belorusiju "Iskandere"

Komentari

Autor: Tanjug

25/06/2022

-

19:36

Putin: SAD dopremile u Evropu oko 200 komada nuklearnog taktičkog naoružanja, Rusija šalje u Belorusiju "Iskandere"
Putin: SAD dopremile u Evropu oko 200 komada nuklearnog taktičkog naoružanja, Rusija šalje u Belorusiju "Iskandere" - Copyright Tanjug/AP/Sergei Bobylev/TASS Host Photo Agency Pool

veličina teksta

Aa Aa

Predsednik Rusije Vladimir Putin izjavio je tokom današnjeg razgovora sa Aleksandrom Lukašenkom, predsednikom Belorusije da su SAD dopremile u Evropu oko 200 komada nuklearnog taktičkog naoružanja i da je 257 borbenih aviona iz više zemalja članica NATO spremno za tu namenu.

Putin je istovremeno potvrdio da će u narednim mesecima Moskva isporučiti Belorusiji nove taktičke raketne sisteme kratkog dometa Iskander M, prenosi TASS.

"U skladu sa našim ranijim dogovorom odlučeno je da u narednim mesecima Belorusiji isporučimo Iskander-M taktičke raketne sisteme koji, kao što znate koriste i balističke i krstareće rakete i u standardnoj i u nuklearnoj modifikaciji", rekao je Putin.

Pored toga, ruski predsednik je upoznao predsednika Lukašenka da je vlada Rusije u bliskom kontaktu sa nadležnim agencijama UN oko pitanja globalnog snabdevanja žitaricama i veštačkim đubrivom.

"Ja ponavljam da se vratimo pitanjima koja su najurgentnija, a to su snabdevanje hranom i đubrivom na globalnom nivou. U neposrednom kontaktu smo sa nadležnim specijalizovanim agencijama UN", rekao je Putin.

Na snimku sastanka sa Lukašenkom koji je na društvenim mrežama objavio reporter državne televizije Rusija 1, Putin je podsetio da su Rusija i Belorusija glavni dobavljači đubriva na globalnom tržištu, preneo je ranije Rojters.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa