Evropa

Putin odgovorio na Džonsonovu prozivku šta bi bilo da je žena – pozvao se na Margaret Tačer

Komentari

Autor: Tanjug

30/06/2022

-

11:51

Putin odgovorio na Džonsonovu prozivku šta bi bilo da je žena – pozvao se na Margaret Tačer
Putin odgovorio na Džonsonovu prozivku šta bi bilo da je žena – pozvao se na Margaret Tačer - Copyright Tanjug/Dmitry Azarov, Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP

veličina teksta

Aa Aa

Ruski predsednik Vladimir Putin odbacio je danas optužbe britanskog premijera Borisa Džonsona koji je ocenio da je on ženskog pola ne bi napao Ukrajinu.

Govoreći na konferenciji za novinare u ranim satima tokom posete Turkmenistanu, Putin je ukazao na odluku bivše britanske liderke Margaret Tačer da pošalje trupe na Foklandska ostrva, kao pobijanje Džonsonove teorije, prenosi Rojters.

"Želim samo da se podsetim događaja iz novije istorije, kada je Margaret Tačer odlučila da pokrene vojnu operaciju protiv Argentine za Foklandska ostrva. Dakle, jedna žena je donela odluku da pokrene vojnu akciju. Stoga nije sasvim tačna referenca britanskog premijera na ono što se danas dešava", poručio je Putin.

Ruski lider je u nastavku kritikovao potez Britanije, od pre 40 godina, da vojno odgovori na pokušaj Argentine da zauzme retko naseljena ostrva u južnom Atlantiku pod upravom Britanaca.

"Gde su Foklandska ostrva, a gde Britanija?" upitao je Putin.

"Akcije Margaret Tačer bile su diktirane ništa manje od imperijalnih ambicija i želje da potvrdi njihov imperijalni status", ocenio je ruski lider.

Britanski premijer Boris Džonson izjavio je juče da ruski predsednik Vladimir Putin ne bi napao Ukrajinu da je ženskog pola.

"Da je Putin žena, što očigledno nije, ali da jeste, mislim da ne bi ušao u ovaj ludi, mačo rat i nasilje, kao što je to uradio", rekao je Džonson za nemačku televiziju ZDF nakon samita G7 u Nemačkoj.

Džonson je ocenio i da je ono što Putin radi u Ukrajini "savršen primer toksične muškosti".

Komentari (1)

Dex

30.06.2022 14:59

Au, kakva intelektualna nadmoć. Boris Džonson bolje da se sakrije negde dok se ovo ne zaboravi...

Evropa