Evropa

Napadač iz tržnog centra u Kopenhagenu zatvoren na psihijatriji

Komentari

Autor: Tanjug/AP

04/07/2022

-

19:53

Napadač iz tržnog centra u Kopenhagenu zatvoren na psihijatriji
Napadač iz tržnog centra u Kopenhagenu zatvoren na psihijatriji - Copyright Tanjug/AP/Olafur Steinar Gestsson/Ritzau Scanpix

veličina teksta

Aa Aa

Optuženom za ubistvo tri osobe u pucnjavi u danskom tržnom centru određeno je zadržavanje u psihijatrijskoj ustanovi, dok policijski zvaničnici ne kvalifikuju delo kao teroristički akt.


Rojters je preneo da je za jučerašnju pucnjavu u tržnom centru Filds optužen 22-godišnji Danac, a delo je kvalifikovano kao ubistvo iz nehata.

Sud je, inače, zabranio objavljivanje njegovog imena, što je uobičajeno u krivičnim predmetima u Danskoj.

Od tri ubijene osobe dve imaju 17 godina, treća 47, dok je još sedam osoba ranjeno. Četiri od njih su s teškim povredama, među njima i 16-godišnja devojka.

Dvadeset ljudi zadobilo je povrede bežeći sa lica mesta.

Glavni policijski inspektor Soren Tomasen rekao je da se incident ne može posmatrati kao "teroristički akt" na osnovu trenutnih dokaza i dodao da nema naznaka da je osumnjičeni delovao zajedno sa drugima.

"Postojala je neka vrsta promišljanja i pripreme osumnjičenog do ovog užasnog događaja", rekao je Tomasen na konferenciji za novinare ne iznoseći detalje o mogućim motivima počinioca.

Poručio je da je trenutna procena policije da su u pitanju bile slučajne žrtve.

Osumnjičeni, za koga je policija rekla da je poznat psihijatrima u Danskoj, imao je pušku, municiju i nož u trenutku kada je uhapšen.

Danski zakoni o oružju su strogi i za svako vatreno oružje, sa izuzetkom nekih lovačkih pušaka, potrebna je dozvola koju izdaje policija, a napadač nije imao takvu dozvolu, navodi Rojters.
 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa