Evropa

Specijalizovano tužilaštvo u Hagu traži nastavak pritvora Salihu Mustafi

Komentari

Autor: Tanjug

07/07/2022

-

12:34

Specijalizovano tužilaštvo u Hagu traži nastavak pritvora Salihu Mustafi
Nekadašnji komadant OVK Saljih Mustafa - Copyright Tanjug/AP/Robin van Lonkhuijsen

veličina teksta

Aa Aa

Specijalizovano tužilaštvo zatražilo je od suda u Hagu, nastavak mere pritvora Salihu Mustafi, kojem se sudi za ratne zločine, zbog rizika ometanja svedoka i rizika od bekstva.

Prema njihovim navodima, nastavak pritvora za optuženog je i dalje neophodna i srazmerna odluka, prenela je "Gazeta ekspres".

"Razumne sumnje i dalje postoje, optuženi i dalje može da ometa tok postupka uglavnom ometanjem žrtava, svedoka ili njihovih porodica, a mere osim pritvora to ne mogu da spreče", navodi se u pismu tužilaštva. Naglašavaju da su rizici od bekstva i činjenja daljih zločina, takođe, veliki.

Verovatnoća njihovog nastanka je značajno povećana zbog skorog okončanja predmeta, koji je obeležen zatvaranjem dokaznog postupka tužilaštva, zatvaranjem dokaznog postupka odbrane, zatvaranjem dokaznog postupka i određivanjem završnih reči, nema novih okolnosti, samo postoje dodatni faktori u korist nastavka pritvora, ocenilo je tužilaštvo.

Optužnica protiv Saliha Mustafe potvrđena je 12. juna 2020. godine i tereti ga za ratni zločin. Mustafa je optužen u okviru različitih oblika krivične odgovornosti, za samovoljno zatvaranje, okrutno postupanje, mučenje i ubijanja.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa