Evropa

"Prekipelo mi je, i ja sam samo čovek", britanska ministarka pokazala srednji prst demonstrantima

Komentari

Autor: Euronews Srbija

09/07/2022

-

17:47

"Prekipelo mi je, i ja sam samo čovek", britanska ministarka pokazala srednji prst demonstrantima
Andrea Dženkins - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Nova britanska ministarka obrazovanja Andrea Dženkins odgovorila je na pritužbe nakon što je napravila nepristojan gest ispred Dauning strita, rekavši da ju je isprovocirala "mafijaška rulja".

Kako izgleda sa video-snimaka objavljenih u četvrtak uveče, Dženskins, poslanica Konzervativne stranke, podigla je srednji prst kao odgovor okupljenima koji su skandirali protiv nje.

Dženskins se na ovu situaciju osvrnula saopštenjem na svom zvaničnom Tviter nalogu. Napisala je da je trebalo da pokaže "više prisebnosti", ali je istovremeno i odbila da se izvini, rekavši da je do incidenta došlo nakon što je dobila nekoliko pretnji smrću.

"U četvrtak popodne otišla sam u Dauning strit da prisustvujem premijerovom govoru u vezi sa ostavkom ostavci. Glasna gomila okupljena ispred kapije vređala je poslanike, što je, nažalost, previše uobičajeno", napisala je ona.

"Nakon što su me godinama u velikoj meri zlostavljali ljudi koji su tamo bili, a imala sam i sedam pretnji smrću u poslednje četiri godine, od čega dve u poslednjih nekoliko nedelja i trenutno ih istražuje policija, prekipelo mi je i odgovorila sam, zauzevši se za sebe. Zašto bi bilo ko trebalo da trpi ovakav tretman? Trebalo je da budem više smirena, ali ipak sam samo čovek", dodala je Dženkins.

Jedan od poslanika i bivši "glavni bič" u britanskom parlamentu, Mark Spenser, rekao je kako bi Dženskins trebalo da objasni svoje ponašanje. On je za BBC rekao kako "razume da su emocije bile prilično jake i sirove tog dana", ali je dodao i kako "ne smatra da je to bila prava stvar koju je trebalo uraditi".

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa