Evropa

Obalska služba i spasioci i dalje traže nestalog Makedonca u Grčkoj

Komentari

Autor: Tanjug

14/07/2022

-

12:04

Obalska služba i spasioci i dalje traže nestalog Makedonca u Grčkoj
Obalska služba i spasioci i dalje traže nestalog Makedonca u Grčkoj - Copyright Naval Aircrewmen 2nd Class John Allen/U.S. Navy via AP

veličina teksta

Aa Aa

Grčka Obalska služba i spasilačke ekipe nastavljaju danas, šesti dan zaredom, potragu za makedonskim državljaninom koji je nestao u moru na Halkidikiju u subotu.

Ministarstvo spoljnih poslova Makedonije saopštilo je sinoć da će kao i do sada u potragu biti uključeno više brodova grčke obalske straže, helikopter, kao i kopneno vozilo i lokalni volonteri, prenosi MIA.

Uobičajena praksa grčke obalske službe je da potraga traje 72 sata, odnosno tri dana nakon nestanka, ali je taj period produžen nakon telefonskog razgovora šefova diplomatija Severne Makedonije i Grčke Bujara Osmanija i Nikosa Dednijasa.

Akcija spasavanja i potraga počela je u subotu popodne, kada su trojica državljana Severne Makedonije nestala u moru na plaži u Posidiju Halkidikija.

Jedan od trojice prijatelja, spašen je u subotu nakon što je proveo oko dva sata u vodi, dok je u nedelju, posle 20 sati provedenih u moru, pronađen i drugi.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa