Evropa

Zelenski: Nastavićemo da nanosimo štetu neprijatelju, Ukrajinci nikada neće odustati od svoje nezavisnosti

Komentari

Autor: Tanjug

24/07/2022

-

23:10

Zelenski: Nastavićemo da nanosimo štetu neprijatelju, Ukrajinci nikada neće odustati od svoje nezavisnosti
Tanjug/AP/Ukrainian Presidential Preš Office - Copyright Tanjug/AP/Ukrainian Presidential Preš Office

veličina teksta

Aa Aa

Posle punih pet meseci ruskih napada, Ukrajina će nastaviti da čini sve što može da nanese što je moguće više štete svom neprijatelju, poručio je danas ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski u svom noćnom video obraćanju.

"Čak i okupatori priznaju da ćemo pobediti. Stalno to čujemo u njihovim razgovorima. To govore svojim rođacima kada ih zovu", rekao je Zelenski pozdravljajući predstojeći Dan ukrajinske državnosti, 28. jul, novouvedeni državni praznik koji je on kao predsednik proglasio u avgustu prošle godine, prenosi Rojters.

Zelenski je na društvenoj mreži Fejsbuk objavio svoje obraćanje, napisavši da sutra počinje važna, simbolična nedelja, kada će 28. jula prvi put biti proslavljen Dan državnosti Ukrajine.

"U vreme tako brutalnog rata – u šestom mesecu. Posle osam godina rata u Donbasu. Ali mi ćemo slaviti. Uprkos svemu. Jer Ukrajinci se ne mogu slomiti. Posle svega što je naš narod prošao, posle svega što smo vekovima naučili, Ukrajinci nikada neće odustati od svoje nezavisnosti", navodi se u objavi.

Kao i svaki dan poslednjih meseci, Zelenski je i danas ponovio da Ukrajina ne posustaje.

"Činimo sve da neprijatelju nanesemo najveću moguću štetu i da obezbedimo što veću podršku za Ukrajinu. Mi ćemo slaviti uprkos svemu, zato što se Ukrajinci ne plaše", rekao je Zelenski i istakao da je pred Ukrajinom važna praznična nedelja usred, kako je rekao, "okrutnog rata".

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa