Evropa

Liz Tras otkrila koji će biti njen prvi potez ukoliko sutra postane premijerka Velike Britanije

Komentari

Autor: Tanjug

04/09/2022

-

14:31

Liz Tras otkrila koji će biti njen prvi potez ukoliko sutra postane premijerka Velike Britanije
Liz Tras - Copyright Tanjug/AP/Aaron Chown/PA

veličina teksta

Aa Aa

Ministarka spoljnih poslova Velike Britanije Liz Tras, koja je jedan od kandidata za premijera velike britanije, izjavila je da će već u prvoj sedmici na vlasti pokrenuti akciju s ciljem rešavanja problema rasta cena računa za struju i kako bi se povećale zalihe energenata.

Očekuje se da vladajuća Konzervativna partija sutra imenuje Tras za svog novog lidera i premijerku, u vreme kada se država suočava sa mogućom dugotrajnom recesijom, velikom inflacijom i nezadovoljstvom radnika, navodi Rojters.

U kolumni u "Sandej telegrafu", Tras je rekla da razume koliko poteškoća izazivaju cene troškova života za Britance i dodala je da će preduzeti "odlučnu akciju da omogući porodicama i firmama da proguraju kroz ovu i sledeću zimu".

"Sandej tajms" citira izvore u Ministarstvu finansija koji kažu da bi njen plan mogao da lako pređe 100 milijardi funti (115 milijardi dolara), od čega bi većina bila pridodata zaduživanju države.

Gostujući na BBC, Tras je odbila da govori o detaljima planova, uz obrazloženje da nije primereno da se ulazi u njenu strategiju pre nego što preuzme funkciju predsednika vlade.

U "Telegrafu" je navela da će njen pristup biti dvostruk: pokrenuće hitnu akciju za rešavanje krize oko troškova života, kao i plan za postizanje ekonomskog rasta.

Takođe, plan joj je da formira Veće ekonomskih savetnika, kako bi dobila najbolje ideje za privredu.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa