Evropa

Abazović podneo predlog za smenu Konjevića i Krivokapića

Komentari

Autor: Tanjug

17/10/2022

-

15:56

Abazović podneo predlog za smenu Konjevića i Krivokapića
Dritan Abazović - Copyright Tanjug/Miloš Milivojević

veličina teksta

Aa Aa

Crnogorski premijer u tehničkom mandatu Dritan Abazović podneo je Skupštini predlog za smenu potpredsednika Vlade i ministara odbrane Raška Konjevića kao i ministara spoljnih poslova Ranka Krivokapića.

"U periodu od izglasavanja nepoverenja Vladi do podnošenja ovog predloga, javno delovanje ministara Konjevića i Krivokapića je u kontinuitetu odstupalo od zvaničnog stava Vlade, dok je njihovo rukovođenje resorima odbrane i spoljnih poslova u velikoj meri otežalo rad Vlade", navodi se u obrazloženju Predloga koji je Abazović podneo Skupštini Crne Gore, prenose Vijesti.

Abazović sa jedne i Krivokapić i Konjević sa druge strane mesecima su u sukobu praćenom brojnim optužbama, prenosi podgorički list.

Abazović je ranije danas na sednici Odbora za bezbednost izjavio da u Crnoj Gori postoje tri klana koja švercuju cigarete i da je jedan pokrovitelj partija u kojima su ministar odbrane Raško Konjević, šef diplomatije Ranko Krivokapić i predsednik Milo Ðukanović, javlja RTCG.

"Možda su sve tri bile pokrovitelji, a sada je jedna dominantna. Od početka su svi napadi da bih se ja optužio da imam veze sa švercom cigareta. Pozivam nadležne da utvrde moju odgovornost, da pronađu jedan jedini evro od šverca, a da li su iskorišćeni ljudi iz moje okoline, to me zanima...Samo da ne zavaravamo tragove", rekao je Abazović.

Socijaldemokratska partija Crne Gore, čiji su članovi Krivokapić i Konjević, je deo manjinske Vlade Dritana Abazovića izabrane u aprilu, a nakon pada ekspertske Vlade Zdravka Krivokapića.

Abazovićev kabinet, pored SDP-a i GP URA, čine i Socijalistička narodna partija (SNP) i nacionalne stranke Albanaca, Bošnjaka i Hrvata.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa