Evropa

Abazović: Đukanović nakon izbora 2023. neće biti predsednik

Komentari

Autor: RTCG

13/10/2022

-

10:11

Abazović: Đukanović nakon izbora 2023. neće biti predsednik
Milo Đukanović i Dritan Abazović - Copyright AP/Hektor PustinaTanjug AP/Darko Vojinović

veličina teksta

Aa Aa

Premijer crnogorske vlade u tehničkom mandatu Dritan Abazović je kazao da bi voleo da predsednik države Milo Đukanović mandat za sastav 44. Vlade povjeri lideru Demosa Miodragu Lekiću, kao što ga je dao predsedniku 42. Vlade Zdravku Krivokapiću.

Abazović je na sednici Odbora za bezbednost i odbranu rekao da nije srećan što je Milo Đukanović predsednik države Crne Gore. Siguran je, kako je rekao, da Đukanović neće biti predsednik nakon narednih predsedničkih izbora.

Govoreći o odluci vlade da smijeni v. d. direktora Agencije za nacionalnu bezbednost (ANB) Sava Kenteru, premijer Crne Gore  je kazao da treba utvrditi šta su rezultati ANB-a u borbi protiv kriminala i da smatra da je uloga službe u tome prenaglašena.

Kentera je smenjen krajem prošle sedmice na inicijativu Abazovića, koji je rekao da nije zadovoljan njegovim radom. Abazovićev partijski kolega Rade Milošević, prethodno je javno Kenteru doveo u vezu sa švercom.

Kontrolno saslušanje čelnika vlade, bezbednosnog sektora i tužilaštva predložio je predsednik Odbora Milan Knežević (DF).

Odbor je juče, osim Abazovića, trebalo da sasluša i Konjevića, Kenteru, Krivokapića, ministra unutrašnjih poslova Filipa Adžića, direktora Uprave policije Zorana Brđanina, v. d. vrhovne državne tužiteljke Maju Jovanović i glavnog specijalnog tužioca Vladimira Novovića.

Pošto Konjević, Kentera i Brđanin nisu došli u parlament, nakon Abazovićevog saslušanja data je pauza sednice, čiji će nastavak, kako je saopštio predsednik Odbora, biti naknadno određen.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa