Region

Abazović pokazao fotografiju Đukanovića sa pripadnicima škaljarskog klana, iz DPS-a pokazali njegove fotografije

Komentari

Autor: RTCG

12/10/2022

-

11:57

Abazović pokazao fotografiju Đukanovića sa pripadnicima škaljarskog klana, iz DPS-a pokazali njegove fotografije
Dritan Abazović - Copyright Printscreen YouTube/Skupština Crne Gore

veličina teksta

Aa Aa

Predsednik Vlade Crne Gore u tehničkom mandatu Dritan Abazović danas je na sednici Odbora za bezbednost i odbranu pokazao fotografiju na kojoj se, kako tvrdi, vidi predsednik Crne Gore i Demokratske partije socijalista (DPS) Milo Đukanović sa pripadnicima škaljarskog kriminalnog klana.

"Ukrao je cigare onaj ko je navikao da ih krade, spreman sam da za ono što iznesem i da odgovaram. Ne daj bože da nemamo podršku međunarodne javnosti inače bismo bili zaboravljeni", kazao je on.

Nakon toga pokazao je fotografiju na kojoj je navodno predsednik Mila Đukanovića sa članovima škaljarskog klana.

Printscreen YouTube/Skupština Crne Gore

Abazović na današnjoj sednici skupštinskog Odbora za bezbednost

"Brat Abaz ne ostaje nikom dužan, nije bratski. Ko su dva vrlo poznata, nažalost, jedan više nije među živima, drugi je u zatvoru, reći ću vam imena i prezimena i sačekajte, ja sam očekivao da krene kampanja. Vrlo sam dobro prepoznao o čemu se radi. Hoće li pravda da zakuca na vrata, to ćemo tek da vidimo. Evo vam ga Milo Đukanović sa škaljarcima. Zoran Mrvaljević zvani Mrva i gospodin drugi koji nije među živima, a koji je dobro poznat. Tako da sačekajte foto sešn i znajte da ima popa i nad popom", kazao je on. 

Tražio je da ga saslušaju i o švercu cigareta i o ruskom uticaju. "Meni odgovara da sve bude javno. Još nismo oslobodili naše institucije, to da bude jasno", kazao je on.

DPS: Slika je iz 1996. godine, škaljarski klan je nastao 2014.

Poslanik DPS-a Predrag Bošković kazao je Abazoviću da je "pao na niske grane" kada mu je krunski dokaz protiv Đukanovića fotografija iz 1996. godine.

"Na niske ste grane spali kada ste prikazali sliku iz 1996. godine prikazali kao krunski dokaz vezanosti Mila Đukanovića sa škaljarskim klanom, jer je škaljarski klan nastao 2014. godine i tako dalje, a osim toga, ne znam da li su ta lica koja ste prikazali u tom trenutku bila punoletna i da li su se bavili kriminalnim aktivnostima, gospodin Knežević bi mogao da nam da njihove dosijee da to proverimo", kazao je Bošković. 

Istakao je da godinama pokušavaju Đukanoviću da pronađu kompromitujući podatak i u tome ne uspevaju. "Ako ste na ovo spali, onda nemam šta da kažem", rekao je Bošković.  

Bošković je pokazao Abazovićeve fotografije s navodno bezbednosno interesantnim licima. Kazao je da zamera nešto Đukanoviću. ”Jer je sudeći po medijskim natpisima zaista sedeo sa šefom škaljarskog klana i šefom operacija ruskih službi bezbednosti”, kazao je Bošković i pokazao Đukanovićevu sliku sa Abazovićem. 

On je kazao da ono što svakako zabrinjava je da je Abazović smenio kompletan menadžment ANB nakon otkrivanja dve afere.

"Samo iz tog postupka dovodi se u sumnju Vaša dobronamernost i šta skrivate iz tog poteza. Računam, makar retorički, da ste opredijeljeni za iste vrednosti za koje se ja zalažem - integracija u EU i severoatlantski savez. Pretpostavljam da su do Vas doprle izjave gospodina Lajčaka, američke ambasadorke, britanske ambasadorke, na vaš potez da ste smenili Kenteru i presekli jednu aktivnost koja je, prema njihovim informacijama, mogla da dovede do Vas ili do Vaših najbližih saradnika. I u jednom i u drugom slučaju. Ne zaboravimo ruske špijune", poručio je Bošković. 

Portparol DPS Miloš Nikolić na Tviteru objavio je fotografiju Đukanovića i Abazovića uz opis: "Još jedna slika Đukanovića sa pripadnikom škaljarskog klana".

Poslanik DF-a Andrija Mandić poručio je da ne beže ni od čega.

"Ali možda bi bilo malo više viteški da sačekamo, da imamo potpunu razmenu argmenata. Izneli ste opasnu optužubu, da oni koji nisu došli nisu imali hrabrosti da se sučele s Vama. Jedva čekam da pokažete i ostale fotografije. Želim da korigujem svoj predlog, a predsedavajući nek proceni da li saslušati danas Abazovića", kazao je Mandić.

Poslanik Demokratske Crne Gore Dragan Krapović rekao je da se mora poštovati prezumpcija nevinosti. “Sud će dati zadnju reč. Voleo bih da ovo saslušanje ide kako je dogovoreno", kazao je on.

Poslanik Građanskog pokreta URA Miloš Konatar kazao je da će uvek biti ovde, te da nemaju šta da kriju. U Podgorici je održana sednica Odbor za bezbednost i odbranu na kojoj je trebalo da budu saslušani čelnici Vlade, policije, Agencije za nacionalnu bezbjednost (ANB) i tužilaštva povodom, kako je saopšteno, aktuelnih dešavanja u bezbednosnom sektoru, sa osvrtom na eventualni šverc cigareta, i oblasti međunarodne diplomatije.

Najavljeno je saslušanje premijera Dritana Abazovića, ministara spoljnih, unutrašnjih poslova i odbrane Ranka Krivokapića, Filipa Adžića i Raška Konjeviča, direktora Uprave policije Zorana Brđanina, bivšeg vršioca dužnosti (v.d.) direktora ANB-a Sava Kentere. Najavljeno je saslušanje i v.d. vrhovnog državnog tužioca Maje Jovanović i glavnog specijalnog tužioca Vladimira Novovića.

Međutim, sednici nije prisustvovao predstavnik Agencije za bebjednost zbog smene direktora, ministar odbrane Raško Konjević zbog učešća na sastanku u Briselu, kao ni direktor Uprave policije Zoran Brđanin koga mijenja Dejan Knežević. Ministar Krivokapić takođe nije na saslušanju zbog obaveza. 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa