Evropa

Portparolka Evropske komisije: Putinov jučerašnji govor je "orvelovski"

Komentari

Autor: Tanjug

28/10/2022

-

15:01

Portparolka Evropske komisije: Putinov jučerašnji govor je "orvelovski"
Vladimir Putin - Copyright Tanjug/AP/Sergei Karpukhin, Sputnik, Kremlin

veličina teksta

Aa Aa

Evropska komisija smatra da je jučerašnji govor ruskog predsednika Vladimira Putina "orvelovski", kao i da Rusija nema nijedan dokaz da Ukrajina pravi "prljavu bombu", rekla je danas portparolka Komisije Nabila Masrali.

Ona je rekla da je u Putinovom govoru "ispravno pogrešno, a pogrešno ispravno", kao i da je "laž istina, a istina laž".

Ruski predsednik je juče održao govor u kojem je, između ostalog, rekao da "Rusija brani svoje pravo na postojanje od zapadnih sila i optužio SAD i Evropu da žele da unište, izbrišu (Rusiju) sa mape".

Komisija je ponovila da Rusija vodi nelegalni rat i da njena vojska čini ratne zločine protiv civila u Ukrajini, da Rusija krši međunarodni zakon i povelju Ujedinjenih Nacija i da ruska agresija ima ozbiljne posledice u svetu.

"Što se tiče izjave da Ukrajina pravi 'prljavu bombu', mogu samo da kažem da nije ništa novo da Rusija daje neosnovane izjave da bi pokrila svoje akcije“, kaže portparolka i podseća na ruske tvrdnje na početku ove godine da Ukrajina ima biološko oružje da bi Moskva opravdala invaziju Ukrajine.

"I sada Rusija nema nijedan dokaz za svoje tvrdnje", ukazala je Masrali.

Evropska Komisija je poručila i da Rusija može da stopira rat već danas ako povuče svoje oružane snage sa cele teritorije Ukrajine i njene međunarodno priznate granice.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa