Evropa

Finska premijerka oslobođena optužbi za nedolično ponašanje zbog snimka sa žurke na kome igra

Komentari

Autor: Euronews

04/11/2022

-

21:48

Finska premijerka oslobođena optužbi za nedolično ponašanje zbog snimka sa žurke na kome igra
Sana Marin - Copyright Tanjug/AP/Petr David Josek

veličina teksta

Aa Aa

Finska premijerka Sana Marin oslobođena je optužbi za nedolično ponašanje zbog snimka sa žurke koji je objavljen u avgustu, prenosi Euronews.

U novom izveštaju, finski ministar pravde Tuomas Pojusti rekao je da „nema razloga da sumnja na nezakonito ponašanje na službenom položaju premijera ili zanemarivanje dužnosti“.

Pojusti, finski ekvivalent državnog tužioca, sproveo je istragu o Marininom društvenom životu nakon što je primio nekoliko pritužbi u kojima se optužuje da uzima slobodno, a da nije organizovala zamenika koji će je pokrivati, i da nije u stanju da ispunjava obaveze svog posla, prenosi Euronews.

Međutim, Pojusti je utvrdio da se tužbe ne mogu uvažiti jer nisu precizirale koje dužnosti je Marin ostavila neispunjenim i koje su njene dužnosti mogle biti ugrožene dok je pila i igrala na privatnoj kućnoj zabavi, a kasnije u noćnom klubu u Helsinkiju.

Marin se nakon objavljivanja snimka podvrgla narko testu kako bi „odagnala bilo kakve sumnje", pošto se na snimku čuju i neki komentari koji se odnose na drogu. Premijerka Finske bila je negativna na testu.

Odmah pošto je snimak procureo u javnost, Marin je kazala da se te večeri provodila sa prijateljima u privatnom prostoru.

„I ja sam čovek. I ja ponekad žudim za uživanjem i zabavom u ovim teškim vremenima", rekla je novinarima.

U znak podrške premijerki, žene u Finskoj su na društvenim mrežama počele da objavljuju snimke kako plešu.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa