Evropa

Italija brod sa 179 migranata poslala u međunarodne vode, ostaju samo maloletnici, trudnice i bolesni

Komentari

Autor: Fonet

05/11/2022

-

22:14

Italija brod sa 179 migranata poslala u međunarodne vode, ostaju samo maloletnici, trudnice i bolesni
Italija brod sa 179 migranata poslala u međunarodne vode, ostaju samo maloletnici, trudnice i bolesni - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Brod koji prevozi 179 migranata biće udaljen iz italijanskih luka i moraće da ode u međunarodne vode čim se iskrcaju maloletnici, trudnice i bolesni, izjavio je ministar unutrašnjih poslova Mateo Pjantedosi.

Obraćajući se novinarima posle sastanka vlade, novopostavljeni ministar rekao je da je na sednici usvojen dekret kojim se zahteva da brod pod nemačkom zastavom, koji je trenutno usidren kod Sicilije, može samo privremeno da ostane u italijanskim vodama, prenosi Politiko.

"To će biti samo koliko je potrebno da se proveri da li ima hitnih slučajeva na brodu, bilo zdravstvenih ili drugih“, rekao je Pjantedosi, dodavši da će deca, trudnice i bolesnici moći da uđu u Italiju.

profimedia

 

Dodao je da će svi ostali, kojima nije neophodna hitna medicinska pomoć, biti vraćeni u međunarodne vode.

Lokalni mediji prenose da se na brodu nalazi više od 100 maloletnika bez roditelja, uključujući i sedmomesečnu bebu.

Pjantodesi je kazao da je stav vlade da brod mora da ode u državu čiju zastavu nosi i da tamo traži da uplovi u neku od luka.

Premijerka Đorđa Meloni je u predizbornoj kampanji više puta poručila da će zauzeti čvrst stav kada su u pitanju migracije i da će zaustaviti njihov nekontrolisan ulazak u državu.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa