Evropa

Erdogan: Grci uplašeni zbog turske rakete Tajfun, Ankara neće sediti skrštenih ruku ako Grčka nastavi sa militarizacijom

Komentari

Autor: Tanjug

12/12/2022

-

08:34

Erdogan: Grci uplašeni zbog turske rakete Tajfun, Ankara neće sediti skrštenih ruku ako Grčka nastavi sa militarizacijom
Redžep Tajip Erdogan - Copyright AP/Vyacheslav Prokofyev, Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP

veličina teksta

Aa Aa

Predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan izjavio je da je nedavna proba turskog balističkog projektila prestrašila Atinu i naveo je da Ankara neće sediti skrštenih ruku ako Grčka nastavi sa militarizacijom svojih ostrva u Egejskom moru.

"Sad smo počeli da pravimo naše rakete, a ova proizvodnja je uplašila Grke. Kažete Tajfun, a oni se boje, kažu da to može da pogodi Atinu. Da, naravno da može da pogodi. Ako ne ostanete mirni, ako pokušate da postavite oružje koje ste dobili iz SAD na ostrva, i hoće", upozorio je Erdogan, prenosi Anadolija.

On je dodao da "zemlja poput Turske sigurno neće sedeti skreštenih ruku" i da će "morati nešto da uradi".

U oktobru je Turska testirala balističku raketu kratkog dometa domaće proizvodnje “Tajfun” iznad Crnog mora, koja, kako je saopšteno, može da pogodi metu na udaljenosti od 560 kilometara za 456 sekundi.

Ankara je uznemirena onim što opisuje kao sve veće gomilanje grčke vojske na ostrvima u blizini svoje obale, ali i vojnom podrškom koju Grčka dobija od SAD, navodi Anadolija.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa